Domo-kun Staring -->

26 December 2015

Cara Nak Tukar Password YES 4G -tutorial-

Assalamualaikum. hai semua. harini(pagi buta ni) saja ja nak buat tutorial untuk tukar password modem yes ni hahaha. aku pun google dia punya link ni sebab aku malas sangat nak punggah balik cari kotak huddle tu huhu.

okey. step pertama (KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN GAMBAR)

tekan link ni kat bawah ni. aku rasa ada gak blog lain kata kena cucuk usb dari huddle ke pc la apa la. aku dah try tadi, tak perlu pun xpe just kena connect wifi tu ke laptop korang je la. tak perlu pakai usb=lan

http://192.168.1.1/

okey, dia akan keluar camni kan.


kat password tu korang tekan "admin"

kenapa? sebab memang admin. haha. dulu masa aku nak signup benda ni memang hakak tu pesan, tekan admin. 

yang ni pun tekan je "admin".

taip je. jangan degil. 

dan ingat

jangan salah taip atau salah apa apa. nanti device huddle korang tu problem huhuhuhu


okey. dah sampai sini korang just ubah nama wifi n password je. jangan tekan atau usik pape kat no 1 tu sebab kalau  korang tersalah apa apa,, habis la modem korang tu problem (berkelip2 biru) pastu kena pegi center yes utk betulkan balik. nak ke? huhu

dah siap tukar nama n password tu, tekan review n save. 


okey. lepas tekan tu nanti dia kuar camni. ni dia nak sahkan. kalau rasa was2 tak ingat password baru tu korang edit balik tengok balik ok. kalau dah okey sila tekan save.


okey lepas save tu akan kuar camni. nanti huddle korang tu akan restart sendiri tanpa korang perlu off n on balik. lepas dah on tu nanti korang buang wifi lama kat laptop/hp korang tu n masukkan (connect) password baru.

siap ! hehe

 
EikaSchapika | Official Blog . Copyright 2016© . All Right Reserved®
Domo-kun Staring